Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Distansutbildning

En del av kurserna vid Lunds universitet går att läsa på distans, som nätbaserade utbildningar via internet.

Distansutbildningarna ges på webben och är därför betydligt mer flexibla i tid, rum och studietakt än övriga kurser. Dessa utbildningar kan vara ett bra alternativ för dig som inte har möjlighet att delta i våra utbildningar på plats. Kanske vill du läsa något vid sidan om arbetet eller komplettera dina studier vid ett annat lärosäte med en av våra distanskurser.

Leta bland våra distansutbildningar

Distansutbildningar i bokstavsordning

Att studera på distans

Om du studerar på distans via nätet har du ändå tät kontakt med lärare och kurskamrater. Kontakten och undervisningen sker genom en lärplattform med diskussionsforum på webben. Ni kan också ha kontakt genom till exempel e-post. Föreläsningarna ges oftast i form av text och bild eller som ljud- eller video-filer.

En del av distansutbildningarna har en eller flera fysiska träffar på plats på studieorten, andra har inga träffar alls. Examination kan vara inlämningsuppgifter, hemtentor eller i vissa fall tentamen på plats på studieorten eller via ett lärcentrum.

Det finns distanskurser både på grundnivå och avancerad nivå. Du ansöker till dessa på samma sätt som till övriga kurser – via Antagning.se.

Ansökningsdatum

Det är samma ansökningsdatum för distanskurser på grundläggande nivå som för våra övriga utbildningar. Generellt gäller detta:

  • Antagningen inför höstterminen öppnar normalt omkring 15 mars och stänger 15 april.
  • Antagningen inför vårterminen öppnar normalt omkring 15 september och stänger 15 oktober.

För distanskurser på avancerad nivå kan andra datum gälla.

För dig som är antagen till en distansutbildning

Det finns flera lärplattformar vid Lunds universitet. Se information från din specifika utbildning för att veta vad som gäller för just dig.

Nedan finns länkar till några av de vanligaste lärplattformarna.

Frågor?

Kontakta först och främst din utbildning eller institutionen som ger utbildningen.

Du kan också hitta hjälp via länkarna nedan.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen