Öppet hus vid Lunds universitet 2017

Öppet hus är över för i år. Välkomna tillbaka 2018, eller besök oss på Inspirationsdagarna nu i november.

Föreläsningar

Ta del av presentationerna i efterhand, både som video på Youtube och som PDF.

Så är det att bo och studera i studentstaden Lund (PDF 9 MB)

Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut (PDF 5,6 MB)

Två vägar till examen – program eller fristående kurser? (PDF 3 MB)

Information för danska studenter (PDF 2 MB)

Informationen nedan handlar om det öppna hus som Lunds universitet anordnade 18 mars 2017.

Utbildningsmässa

• Träffa studenter från hela universitetet som berättar om Lunds universitets ca 300 program och 2 050 fristående kurser.
  • Ställ frågor om studier till studievägledare och få information om utlandsstudier och pedagogiskt stöd.
  • Prata med representanter från CSN om din studentekonomi.
  • Träffa representanter från AF Bostäder och få information om studentbostäder.

Guidade turer

• Studenter tar med dig till en nation där du får lyssna på vad de har att erbjuda och besöka en studentkorridor där du får se hur studenterna lever och bor.
  • Bussrundtur i stora delar av Lund med ett stopp på ca 15 min på norra universitetsområdet vid LTH och Naturvetenskapliga fakulteten.
  • Stadsrundtur med fokus på kultur och historia.

Program för Öppet hus 18 mars 2017 (PDF, 2MB)

Sidansvarig:

Hitta till öppet hus

AF-borgen ligger på Sandgatan 2 i Lund, mitt i Lundagård. Lundagård är stadens äldsta park, fylld av historia och historier.

Palaestra är hörsalen i byggnaden Palaestra et Odeum som ligger 100 meter framför AF-borgens huvudentré (mellan Universitetshuset och AF-borgen).

För besökare som färdas med bil är det svårt att hitta parkeringsplatser i direkt anslutning till Lundagård, men centrala Lund har gott om parkeringsplatser.

Parkeringsplatser i Lund
(PDF 1MB, nytt fönster)

Kommer du med tåg? Från Lunds Centralstation tar du dig enkelt till AF-borgen till fots. Sträckan är cirka 700 meter.

Kommunikatör
Matilda Roijer