Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Minor Field Studies

Fältstudier i utvecklingsländer
Genom Sidas Minor Field Study (MFS)-stipendium kan du tillbringa 8-10 veckor i ett utvecklingsland för att utföra en mindre fältstudie som underlag för en kandidat-, magister- eller masteruppsats. Syftet med MFS är att bredda och fördjupa den internationella kompetensen hos svenska universitet och högskolor. MFS administreras av Universitets- och högskolerådet.

Vem kan söka MFS-stipendium?

  • Du som har tagit minst 150 högskolepoäng vid utresan och ska samla material till din uppsats. Du får inte ha börjat på din forskarutbildning.
  • Du har goda kunskaper i engelska. Om värdlandets språk är franska, spanska eller portugisiska ska du ha studerat språket minst som C-språk på gymnasienivå eller ha motsvarande kunskaper.
  • Du är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige. I det senare fallet får studien inte genomföras i det före detta hemlandet. Studenter från övriga Norden som inte är svenska medborgare ska vara fast boende i Sverige sedan minst ett år.
  • Du får inte tidigare ha haft ett stipendium för en tjänst i fält som rör utvecklingsproblematiken. Annan erfarenhet, som studier eller vistelse i utvecklingsland är inget hinder. Ett aktivt internationellt intresse ses som en merit. MFS kan bara beviljas en gång.

Vad täcker stipendiet?

Stipendiet är ett bidrag som delvis täcker utgifter under fältperioden. Det behöver normalt kompletteras med exempelvis studiemedel från CSN.

Ansökan

Du ansöker om MFS-stipendiet genom de institutioner som har blivit beviljade stipendier av Universitets- och högskolerådet. Varje institution har egna ansökningsperioder, ansökningsblanketter och anvisningar för ansökan. Färdig ansökan lämnas till MFS-ansvarig vid din institution/fakultet. Om din institution inte förmedlar MFS kan du kontakta andra institutioner inom ditt ämnesområde.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen