Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Minor Field Studies

Fältstudier i utvecklingsländer
Genom Sidas Minor Field Study (MFS)-stipendium kan du tillbringa minst 8 veckor i ett utvecklingsland för att utföra fältstudier för examensarbete på grund och avancerad nivå. Syftet med MFS är att bredda och fördjupa den internationella kompetensen hos svenska universitet och högskolor.

Lunds universitet söker medel från Universitets- och högskolerådet (UHR). Inför 2017 har UHR ändrat reglerna för hanteringen vilket gör att stipendier inte kan lysas ut under våren utan först i september 2017. Mer information kommer att läggas upp när Lunds universitets utlysning är bestämd.

Vem kan söka MFS-stipendium?

  • Du som har tagit minst 150 högskolepoäng vid utresan (alternativt 120 högskolepoäng om din examenskurs på ditt specifika utbildningsprogram endast genomförs under termin 5) och ska samla material till ditt examensarbete. Du får inte ha börjat på din forskarutbildning.
  • Du har goda kunskaper i engelska. Om värdlandets språk är franska, spanska eller portugisiska ska du ha studerat språket minst som C-språk på gymnasienivå eller ha motsvarande kunskaper.
  • Du är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige. I det senare fallet, eller om du har dubbelt medborgarskap, är det inte tillåtet att genomföra fältstudier i det andra hemlandet. Studenter från övriga Norden som inte är svenska medborgare ska vara folkbokförda i Sverige sedan minst ett år.
  • Du får inte tidigare ha haft ett stipendium för en tjänst i fält som rör utvecklingsproblematiken. Annan erfarenhet, som studier eller vistelse i utvecklingsland, är inget hinder. Ett aktivt internationellt intresse ses som en merit. MFS kan bara beviljas en gång.

Vad täcker stipendiet?

Stipendiet är ett bidrag som delvis täcker utgifter under fältperioden. Bidraget är en schablon fastställd till 27 000 kronor. Det behöver normalt kompletteras med exempelvis studiemedel från CSN.

Ansökan

Lunds universitet kommer att öppna en gemensam utlysning för hela universitetet – troligen i september.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Externa relationer
Majid Mahdi
majid.mahdi [at] er.lu.se
+46 46 222 32 93

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen