Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studievägledning

Vid Lunds universitet finns både allmän studievägledning för hela universitetet och specialiserade studievägledare vid de olika institutionerna. Studievägledningen vänder sig till dig som behöver vägledning och information före eller under din studietid.

Foto på studievägledare och student i samtal

Allmän studievägledning

Välkommen att kontakta allmänna studievägledningen om du exempelvis är osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler eller vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till.

Vi erbjuder vägledningssamtal i form av ett personligt möte i Lund, på Campus Helsingborg samt på Vägledningscentrum i Malmö. Vi har också studievägledning via Skype.

Förbokade vägledningssamtal

Ett vägledningssamtal varar cirka en timme och måste bokas i förväg. Du bokar samtal genom att skriva till studievagledning [at] stu.lu.se. Ange alltid ditt telefonnummer, berätta kortfattat vilka frågor du har och om du önskar träffa oss i Lund eller Helsingborg.

Vägledning via Skype

Boka via studievagledning [at] stu.lu.se. Ange ditt telefonnummer, din Skype-adress och om du vill använda webbkamera eller inte.

Drop-in

Vid drop-in kan du komma på ett kortare samtal, ca 30 minuter, utan att förboka.

Vi har drop-in på Vägledningscentrum i Malmö tisdagar ojämna veckor.

Vägledningscentrum i Malmö

Studievägledning för specifika program och kurser

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen. 


Studievägledning för specifika program och kurser

Tystnadsplikt

Studievägledarna på Lunds universitet har tystnadsplikt i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen kap. 23:5§ och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Allmän studievägledning
studievagledning [at] stu.lu.se

Besöksadress:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset
Sölvegatan 29 B, Lund

Karta på google.se

Studievägledare:

Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Theresia Lind
Telefon: 046-222 70 77

Petra Mohn
Telefon: 046-222 70 56

Carola Persson
Telefon: 046-222 70 25

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen