Podd med studenter som skrivit uppsats

I podden "Studentkvarten" kan du lyssna på fem olika samtal där studenter berättar om spännande ämnen som de har skrivit uppsats om.

Är du nyfiken på hur det är att skriva uppsats? Eller vill du bara lära dig mer om till exempel dystopiska ungdomsromaner, konsumenters gröna val eller kärlek på nätet? Då kan podden "Studentkvarten" vara något för dig. Varje avsnitt är 15-20 minuter långt och tar sin utgångspunkt i uppsatser som studenter från Lunds universitet har skrivit.

Intro av podden

Vad är det här för podd? Vem är det som leder samtalen? En kort introduktion av programmet.

Mer information om det som nämns i introt:

Vad gör en ingenjör? Svaret finns i en barnbok

Kan frågan ”Vad gör en ingenjör?” besvaras i en barnbok? Javisst, säger studenterna Malin Yngvesson och Andrea Pettersson från Lunds Tekniska Högskola. ”Inga och Leo löser allt” blev titeln på barnboken som de skrivit tillsammans. Målet är bland annat att skapa intresse för teknik och naturvetenskap hos barn.

Mer information om det som nämns i avsnittet:

Vad kan fantasy lära oss om verkligheten?

Vad kan fantasy lära oss om verkligheten? Om revolution, etik och sympati i fantasy- och dystopiska science fiction-romaner för unga vuxna. I veckans samtal i Studentkvarten möter du studenterna Emma Andersson och Johan Kullenbok.

Mer information om det som nämns i avsnittet:

Konsumenter köper grönt – eller?

Grönt är skönt? Eller? Bryr sig unga konsumenter om vad som är bra för miljön? I det här avsnittet av Studentkvarten träffar vi Nicole Johansson, Karin Mohlin, Emma Hassel och Petrea Godderidge som alla studerat på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. De har skrivit spännande uppsatser där de undersökt hur "Generation Y" tänker kring ”gröna” produkter.

Mer information om det som nämns i avsnittet:

Nätmobbning – är skolorna redo?

Vad är nätmobbning? Hur möter skolorna elever som utsätts? Det är några av frågorna som Olle Lindholm, masterstudent i strategisk kommunikation diskuterar i veckans avsnitt. "Skolorna behöver skapa ett öppet kommunikationsklimat i skolan. Försök integrera hela värdegrunden i undervisningen, inte bara sporadiskt med temaveckor eller temadagar", säger Olle.

Mer information i det som nämns i avsnittet:

Kärlek på nätet – eller bara tillfälliga relationer?

Kan man bli kär via en app? Hur påverkar internet våra förhållanden? Säsongens sista avsnitt handlar om kärlek och konsumtion på nätet. I dag träffar vi Janine Björklund som studerat socialantropologi och humanekologi samt Isa Nordén som studerat beteendevetenskap, inriktning psykologi.

Lyssna via...

Sidansvarig: