Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konst, musik och teater

föreställningen kan börja!
Med en egen konstnärlig fakultet, och flera andra kulturinstitutioner med kopplingar till universitetet har vi en hel del att välja på för dig som vill njuta av såväl föreställningar som utställningar.

Kvinna spelar tvärflöjt. Foto.

Musikhögskolan

Musikhögskolans studenter anordnar konserter, bland annat i Rosenbergssalen på Musikhögskolan i Malmö. Skolans lärare och studenter deltar också i många olika musikevenemang i regionen.

Musikhögskolans konsertkalendarium

Odeum

Odeum samordnar studenternas musikutövande i Lund, och arrangerar både konserter, föreläsningar och utbildningar. Till Odeum hör bland annat symfoniorkestern Akademiska kapellet och Lunds akademiska kör, som gör regelbundna framträdanden och turnéer.
 

Odeums webbplats

Teaterhögskolan

Teaterhögskolans offentliga scen heter Bryggeriteatern och ligger på Barkgatan i Mazettikvarteret i Malmö.

Teaterhögskolans webbplats

Konsthögskolan

Konsthögskolan visar sin verksamhet under återkommande så kallade öppna ateljéer samt på elevgalleriet KHM på Ystadvägen i Malmö.

KHM-galleriets webbplats

Konsthögskolans webbplats

Inter Arts Center (IAC)

Inter Arts Center är en mötesplats för personal och studenter vid konstnärliga utbildningar för konst, musik och teater. Här kan de utföra utvecklingsarbete och experimentell forskning på plats i den gamla Mazetti-fabriken i Malmö.

IAC:s webbplats

Skissernas museum

Ett unikt museum för skisser och modeller till monumentalkonst och offentlig konst. Här visas hur ett konstverk blir till, från idé till färdigt verk.

Skissernas museums webbplats

Pictura/Skånska konstmuseum

Galleri Pictura / Skånska Konstmuseum är en studentdriven konstförening vid Lunds universitet med inriktning på samtidskonst.

Picturas webbplats

 

Sidansvarig:

grind till mazettikvarteret i malmö

konstverk med gräs och dörr

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen